Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
05.11.1615851

Як подорожувати за чужий рахунок (і це не ескорт)

Подорожі за чужий рахунок

Подорожі важливі і потрібні кожному. Вони розширюють світогляд, дарують враження, розтягують час, знайомлять з цікавими людьми і просто роблять нас щасливими. Навряд чи ви зустрінете людину, яка не хотіла б подорожувати більше і частіше. Але зазвичай цьому перешкоджають фінанси.

Коли мова заходить про подорожі, всі чомусь уявляють собі звичайне байдикування та фотографії на тлі визначних пам’яток. І таке проведення часу дійсно вимагає чималих ресурсів. На щастя, є альтернативні способи подивитися світ у всій його різноманітності.

Команда BUSFOR.UA приготувала для вас три легальних способи подорожувати за чужий рахунок.

Волонтерські програми

Волонтерські програми

Волонтери потрібні завжди і всім. Вони невибагливі, працюють за ідею, і головне - їх роботу можна не оплачувати. Здавалося б, хто погодиться працювати безкоштовно, але щоб потрапити волонтером на цікавий проект треба постаратися і пройти конкурсний відбір. Якщо ви молоді, ні до чого не прив’язані і любите пригоди - цей спосіб для вас. Таким чином можна не тільки побачити різні міста і країни, але і набути цінного досвіду для свого резюме. Чи просто зайнятися чимось цікавим і незвичним.

Умови волонтерських програм дуже різні. Зазвичай бажаючим оплачують житло і харчування. Іноді виділяють гроші на кишенькові витрати й оплачують дорогу. Нехай і не шикарно, проте уявіть, скільки нових людей з усього світу ви зустрінете, як вам буде цікаво і скільки ви запам’ятаєте! Точно більше, ніж пролежавши овочем тиждень на пляжі.

У більшості випадків від людини потрібна розмовна англійська, товариськість та іноді хороша фізична форма й готовність попрацювати руками. Ось кілька відомих ресурсів, на яких можна подаватися на волонтерські програми:

  • helpstay.com
  • unv.org
  • europa.eu/youth/EU/voluntary-activities/european-voluntary-service_en
  • tcv.org.uk
  • conservationvolunteers.com.au
  • peacecorps.gov
  • the7interchange.com

Робота за їжу в іншій країні

Робота за їжу

Цей спосіб безкоштовних подорожей схожий на попередній, але тут ви не будете рятувати природу або піклуватися про вимираючих черепах. Все просто - потрібно допомагати по господарству тим, хто цього потребує. А вони, в свою чергу, забезпечать вас дахом над головою, харчуванням, кишеньковими грошима і, якщо пощастить, оплатять дорогу.

Обмін взаємовигідний, тому що працювати доведеться не більше 6-ти годин на день, а весь інший час можна присвятити дослідженню місцевості і відпочинку за рахунок хоста. Ще й про харчування думати не доведеться.

Робота зазвичай пов’язана з допомогою по господарству і догляду за худобою, але іноді трапляються “не запилюжені” пропозиції, на кшталт, допомогти з вивченням мови. Ось кілька ресурсів, де можна знайти подібні пропозиції:

  • workaway.info
  • helpx.net
  • wwoof.net

Навчання за кордоном (для дорослих теж)

Навчання за кордоном

А це варіант для тих, хто замість фізичної праці обирає розуму. Існують сотні, якщо не тисячі, різних грантів і стипендій, що покривають навчання та проживання в будь-якому вузі світу. Програми обміну для студентів і аспірантів, магістратура, літні школи - все це може бути шалено цікавим, корисним і абсолютно безкоштовним.

Якщо добре пошукати, можна знайти програму або грант, який забезпечить безбідне проживання в країні вашої мрії на час навчання. Щоб отримати стипендію, доведеться постаратися, зібрати тонну документів, написати мотиваційний лист та виконати всі квести, прописані у вимогах. Але воно того варте. Навряд чи є спосіб провести час з більшою користю, ніж навчаючись за кордоном.

Тим більше, формат таких заходів може бути абсолютно різним - від літніх шкіл на кілька тижнів, до року або двох в магістратурі. Головне - не лінуватися, і шукати відповідні варіанти. Документи потрібно готувати сильно заздалегідь, тому якщо хочете отримати грант на участь у літній школі 2017 або потрапити на навчання в наступному році, зараз саме час почати підготовку.

Ось кілька ресурсів зі стипендіями та грантами:

  • fulbright.org.ua
  • erasmusplus.org.ua
  • fastweb.com
  • chevening.org
  • summerschoolsineurope.eu

Бажаємо проводити час у подорожах з користю!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники