Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
22.07.1625973

Ігри в дорогу: 5 небанальних способів розважитись

Игры

У подорожі компанією веселощі починаються ще в дорозі, правда? Ось вам кілька ідей, як урізноманітнити час з друзями в дорозі.

Гра “Є контакт”

Є контакт

У грі повинно бути не менше трьох учасників. Ведучий загадує слово і каже вголос першу літеру. Мета інших гравців відгадати слово повністю.

Наприклад, ведучий загадав слово «ананас», першу букву “а” він називає вголос. Гравці починають придумувати слова на цю букву. Гравець згадав слово “Антарктида” і починає пояснювати його іншому гравцеві: “Найпівденніший континент Землі” і т. д. Якщо другий гравець здогадався, про що йде мова, він вигукує “Є контакт!”. Гравці хором відраховують “Раз-два-три”, а потім вигукують слово “Антарктида”. Якщо ведучий теж здогадався, що за слово загадав гравець, він повинен сказати “Ні, це не Антарктида!” . За час відліку “раз-два-три”.

Якщо ведучий не зрозумів, що загадав гравець, або не встиг сказати потрібну фразу за час відліку, він називає дві перші букви загаданого слова, тобто “ан”. Тепер гравці повинні придумувати слова, які починаються на літери “ан”, наприклад, “ансамбль”, і загадувати їх один одному. Повторювати загадані слова не можна.

Рано чи пізно, гравці здогадуються, що це за слово загадав ведучий. Той, хто першим його назве, стає новим ведучим.

Гра “Трилітрова банка”

Трилітрова банка

У “Трилітрову банку” можна грати навіть удвох, але чим більше учасників – тим веселіше. Всі присутні уявляють собі звичайну трилітрову банку зі стандартним отвором. Завдання гравців – називати по колу предмети, істот, рослини або що завгодно, що може поміститися в цій банці (але щоб названий предмет обов’язково можна було помістити в банку через горлечко).

Правила ускладнює те, що кожен наступний гравець повинен називати слово, яке починається на останню букву попереднього. Тобто, якщо перший гравець назвав “тюльпан”, то наступний може назвати “намисто” або “незабудка”.

Гра стає азартною вже з третього кола, коли всі найочевидніші слова були названі і потрібно добре напружувати фантазію, щоб продовжувати. Якщо гравець більше нічого не може придумати, він здається і виходить з гри. Перемагає той, хто залишається один серед тих, хто здався.

Відгадайте хто (так-ні)

Відгадайте хто

Гра чудово підходить для компанії більше двох осіб. Ведучий загадує персонажа, реальну людину, історичну особистість або кого-завгодно, хто може виступати дійовою особою. Завдання гравців – відгадати, кого загадав ведучий. Для цього вони по колу задають питання, на які можна відповідати тільки “так” або “ні”.

Наприклад, ведучий загадав Наполеона. Перший гравець запитує “Це реальна людина?”. Ведучий відповідає “Так”. Наступний гравець запитує “Він ще живий?”. Ведучий відповідає “Ні”. І так до тих пір, поки хто-небудь не зрозуміє, що загадали Наполеона.

Важливо, що гравець може запитати “Це такий-то?” тільки один раз, після чого або перемагає, або виходить з гри. Тому пропонувати відповідь потрібно тільки в разі 100% впевненості. Учасник, який відгадав, стає новим ведучим.

Ще один варіант гри “Вгадай хто” - приклеювати стікер з задуманим персонажем на лоб гравця. В такому випадку відгадувати буде тільки він, а інші спостерігати і веселитися.

Гра “Шибениця”

Шибениця

У цю гру можуть грати двоє, але можна і більше, якщо по черзі. Ідеальний варіант для сусідів в автобусі, які захопили з собою блокнот і ручку. Гра нагадує “Поле чудес” – потрібно відгадати загадане слово за літерами.

Ведучий загадує слово і малює стільки порожніх клітинок, скільки букв в слові (як в кросворді). Другий учасник називає букву і, якщо вона є в слові, ведучий вписує її на своє місце, якщо таких букв кілька, то вписує їх всі.

Якщо букви немає в слові, ведучий малює один елемент шибениці з чоловічком:

  1. стійка
  2. перекладина
  3. розпинка
  4. мотузка
  5. голова
  6. тулуб
  7. рука
  8. друга рука
  9. нога
  10. друга нога

Всього 10 елементів-спроб. Якщо учасник не встиг вгадати слово раніше, ніж шибениця намальована повністю, він вважається «повішеним» і повинен вгадувати наступне слово. Якщо він відгадав слово – гравці міняються місцями.

Гра “Крокодил”

![Крокодил](https://busfor-media-uploads.s3.amazonaws.com/BLOG/Games/5.jpg “Крокоди

Про гру “Крокодил” або “Показуха” знають всі. Це перевірений спосіб весело провести час з компанією або познайомитися з новими людьми.

Правила надзвичайно прості. Один з гравців загадує слово іншому, щоб ніхто не чув, і той повинен показати слово жестами, мімікою, пантомімою, сценкою – чим завгодно, не використовуючи вербальну мову.

Зазвичай слово показують повністю, але в особливо важких випадках, коли гравці довго не можуть його відгадати, ведучий може показати слово по буквах. Спочатку він показує просте слово, яке починається на першу букву, потім слово, яке починається на другу, і так далі. Гра гарантує море сміху, а деякі казуси можна згадувати ще довго.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники