Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Жіночий день і святий Патрік: як зустрічають березень в Україні?

Березень в Україні

Перші теплі дні і яскраві заходи сонця вже переконали нас у тому, що весна погодна в цьому році збігається з календарною. На хвилі гарного настрою команда Busfor.ua підготувала гід найцікавішими заходами в Україні, щоб ваш березень наповнився новими враженнями, знаннями і подорожами.

Жіноче ралі і три поверхи смаколиків - весна в столиці

Київ

Міжнародний жіночий день у столиці в цьому році буде не тільки потопати тендітних тюльпанах і гіацинтах, а й покаже екстремальних представниць прекрасної статі. На вулицях Києва відбудеться “Велике жіноче рал” - перегони на серійних автомобілях виключно з жіночими екіпажами-учасниками.

Півсотні команд дівчат у складі штурмана і пілота 8 березня будуть намагатися першими подолати визначений маршрут і пройти спеціальні ділянки. Загальна дистанція ралі - близько 70 км. Окремий залік передбачено для дам на електромобілях. У 2017 році аматорське змагання відбудеться 19-й раз.

Придбати собі обновочок або просто поблукати поверхами, знайомлячись з українськими виробниками, можна 11-12 березня на традиційному ярмарку “Всі свої. Весняні тренди”. Весняне сонце додає фарб, тому подумайте заздалегідь, чим би хотілося обзавестися - одягом, взуттям або новим аксесуаром.

Тижнем пізніше, 18-19 березня, галерея на Десятинній знову чекатиме гостей, цього разу на маркеті “Всі свої. Гастрономія”. Готуйте смакові рецептори - буде дуже апетитно, адже на трьох поверхах серед крафтових українських виробників навіть мішленівський критик знайде щось до душі.


Зелений одяг та солодкі букети в Одесі

Одеса

У Музеї цікавої науки прихід весни трактують з точки зору вчених. Виявляється, сезонний оптимізм - це вироблення серотоніну, реакція організму на природне подовження світлового дня. Весняна мрійливість - викид допаміну, реакція на сонячне світло і тепло.

Продовжити такий приємний стан співробітники музею пропонують святковими заходами 8 березня. У першій частині - шоу Любові з розмовами про головне і “чудесами”, в другій - майстер-клас зі створення букетів із цукерок. Участь платна, залежить від часу відвідування музею, від 100 до 140 грн.

Традиційне ірландське свято - День святого Патріка, все більшої популярності набуває в Україні. Щороку 17 березня під багатьох пабах можна спостерігати велику кількість зеленого кольору і листочків конюшини, а в окремих містах навіть організовують вуличні ходи.

Одеса не стала винятком і 18 березня запрошує в гості, щоб у веселій компанії відсвяткувати міжнародний День Ірландії. Шанувальників кельтської культури в цей день можна буде впізнати по зелених костюмах, звуку волинок і неповторному рівердансу. Можна просто подивитися, а можна дотриматися дрес-коду і приєднатися до масових веселощів. Судячи з попередніх років, вони триватимуть усі вихідні.


Карти, ковалі і лайка - березень на Заході України

Львів

Людей, які не грають у карти, сьогодні приблизно стільки ж, як тих, у кого немає інстаграму. Або це одні і ті ж особи :) Але після львівської виставки колекціонера гральних карт “Карти світу” ситуація може змінитися.

Ви знали, що карти бувають трикутні, круглі, чорно-білі та ще й розміром від половинки сірникової коробки до журналу А4? Є гральні карти, за якими можна вивчати країни - Україна, Америка, Австралія. Завдяки доньці колекціонера Юрія Рісса можна поповнити свою інтелектуальну скарбничку. Виставка проходить в ресторані імпровізацій “Грушевський cinema jazz” до 15 березня.

На Музейній площі Львова 25 і 26 березня зберуться ковалі, щоб показати свою майстерність управлятися з розпеченим металом. Заодно і бажаючих “вакул” навчити. “Дні ковалів” - щорічна традиція, свого роду вузькопрофільний фестиваль з душевною музикою, майстер-класами та ярмарком товарів народної творчості.

Якщо ж молот з ковадлом не передають всіх емоцій, ввечері того ж дня можна відправитися на Старознесенську вулицю, де в !FESTrepublic Club пройде “Лайка фест”. Так, із зимою ми попрощалися, тому лайка 25 березня - це не собака, а грубість :) Саме так позиціонують захід його учасники, вважаючи, що саме “добірна лайка, шансон і хтивий гумор” допоможуть позбутися залишків зимового стресу.

Назви музичних колективів учасників дуже колоритні - “Хамерман Знищує Віруси”, “Пирятин Гурт”, “Злі Морози”. Квиток 120 грн.


Східна поезія і танці на пілоні - творчий Дніпро

Дніпро

З 4 по 19 березня у КЦ “Новий Акрополь” проходять тижні Японії - дніпрян і гостей міста ознайомлять з філософсько-естетичними засадами японської культури. Починалося все з лекції про мистецтво Дзен, але це теорія, а от 12 і 19 березня розпочнеться практика.

Перший майстер клас - сумі-йо - монохромний живопис тушшю по рисовому папері. Ви навчитеся створювати дивовижні картини, передавати внутрішні переживання одним кольором, виконаєте одну з духовних вправ дзен. Другий майстер-клас - японська поезія. Хайку значно відрізняються від звичних нам римованих рядків, в їх стислості закладений глибокий сенс єднання природи і людини на тлі пір року. Після закінчення майстер-класу ви створите власні хайку, і зможете роздавати автографи під виглядом поета східної мудрості :)

Після заспокійливих японських майстер-класів 19 березня радимо відправитися на дуже видовищний захід - всеукраїнський фестиваль танцю на пілоні «FLY DANCE FEST». Учасники з 15 міст України змагатимуться в 5 номінаціях: “Повітряне кільце”, “Полотна”, POLE ARTISTIC, POLE SPORT, POLE EXOTIC. Поул денс - яскравий приклад, коли за зовнішньою легкістю і красою танцю ховається важка щоденна праця пілоністов.

Фестиваль відбудеться в концерт-холі “Тайм аут”, вхід від 100 грн.


Ракоподібні з усієї України і танцююча молодь - Харків дивує

Харків

З 4 по 12 березня Харків став місцем проведення III Всеукраїнської виставки креветок. Така незвичайна експозиція, безперечно привертає увагу відвідувачів: на 40 видів креветок, крабів і раків прийдуть подивитися близько 3000 осіб. Цікаво, що серед експонатів є не тільки знахідки з різних куточків світу, а й представники української селекції.

Для гостей готують майстер-класи із запуску акваріуму для ракоподібних, а також консультації з розведення та утримання креветок в домашніх умовах. Виставка безкоштовна, пройде в Центрі спілкування з домашніми тваринами ZooLand.

Хореографія різних часів і народів, класика і сучасність зійдуться на одній сцені 18 березня в ДК “ХАРП”, де відбудеться фестиваль-конкурс танцювального шоу «Територія DANCE - 2017». Дорослі та діти, глядачі і танцюристи на фестивалі будуть радіти приходу весни і розкривати свої таланти. після виступу учасники отримають призи, а глядачі - заряд позитивних емоцій від спілкування з прекрасним і зустрічі з Терпсихорою.

Надихаючих подорожей!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники