Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
17.06.1634276

7 вражаючих міст Польщі, куди можна недорого дістатися

Коли мова заходить про гарні міста Польщі, на думку спадає лише Краків. Команда Busfor вирішила бути оригінальною і не включати його у свій рейтинг, щоб ви дізналися про інші, не менш цікаві та чарівні польські міста.

Варшава

Варшава

Столиця Польщі була практично знищена під час Другої світової війни, але так ретельно відбудована, що тепер служить зразком наукової реставрації. Місто занесене до пам’ятників Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Крім відновлених історичних будівель, у Варшаві багато музеїв, затишних кав’ярень, мальовнича набережна Вісли, чарівна архітектура і навіть сучасні хмарочоси.

Місто часто використовують в транзитних цілях. Звідти можна недорого полетіти або виїхати до Західної Європи. А еще до Варшави можна доїхати нашим комфортабельним фірмовим рейсом Київ-Варшава.

Вроцлав

Вроцлав

Які європейські міста можуть похвалитися найбільшою кількістю мостів і каналів? Наша відповідь: Венеція і Вроцлав, в якому також вистачає всіляких мостів і містків.

Будете у Вроцлаві, обов’язково відвідайте Тумський та інші острови, походіть по його мостах, ботанічному саду і паркам, побувайте на нічній екскурсії в зоопарку, відвідайте національний музей і розгляньте в деталях Рацлавицьку панораму. А коли стемніє, обов’язково посидьте біля найбільшого співаючого фонтану в Європі.

Познань

Познань

Познань - місто, що потонуло в історії. Воно бачило чимало драматичних подій становлення нації.

Одна тільки центральна площа Познані варто того, щоб сюди приїхати. Різнокольорові будиночки нагадають Львівську площу ринок, але в більших масштабах. Місто знаходиться недалеко від Німеччини, тому німецьку тут зрозуміють краще, ніж англійську.

А поціновувачам залізничної романтики тут точно сподобається: Познань - одне з останніх міст Європи, де збереглися пасажирські склади з локомотивами-паровозами.

Лодзь

Лодзь

Лодзь вважається промисловим містом, але це тільки додає йому шарму. Багаті промисловці, що жили тут в минулі століття, прагнули робити свої будинки максимально несхожими на інші, багатими і ефектними. Це зіграло на руку архітектурному ансамблю міста.

У Лодзі цікаві навіть промислові будівлі. Наприклад, занедбані фабричні споруди з червоної цегли надихнули Девіда Лінча зняти тут свою «Внутрішню імперію».

А якщо ви все ще сумніваєтеся, їхати чи ні, ось вам останній козир: у Лодзі найбільший у Польщі ботанічний сад.

Катовіце

Катовіце

Місто засноване на початку 19 століття і є центром вугільної промисловості країни. У 30 км на південь від Катовіце знаходиться сумнозвісний Освенцим. Доїхати з міста до меморіального комплексу можна на електричці за 4 євро. А ще в довколишніх містечках можна помилуватися горами і замками.

Люблін

Люблін

Люблін називають «Козячим градом» через білого козла на його гербі, і «Малим Краковом» - він так само гарний і самобутній, але поки не перенасичений туристами.

Через зручне розташування, в Любліні навчається багато українських студентів, так що, швидше за все, у вас тут знайдуться знайомі.

Гданськ

Гданськ

Якщо вам хочеться, щоб приморське місто мало багату історію, велику кількість цікавих місць і бездоганний європейський стиль - Гданськ до ваших послуг. Місто омивається Балтійським морем, тому купатися в ньому може бути не найбільшим задоволенням. Зате краєвиди тут точно варті вашого Інстаграму.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники