Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
04.04.1711673

Не можна пропустити: куди поїхати в середині весни по Україні?

ТОП фестивалів квітня

З першого дня квітень вирішив не жартувати, а бити температурні рекорди. Квітучі дерева та килими з кульбабок гукають на пікніки, тож варто задуматися, як і де відпочивати на природі.

І поки ви старанно працюєте в офісі в очікуванні вихідних, команда Busfor.ua підготувала тревел-гід ТОП десяткою фестивалів в Україні. Читайте наш огляд і переконайтеся - квітень не дасть нудьгувати нікому.

Razomfest і флюгери у Львові

Львів

1. Razomfest

Якщо ви любите музику, літературу та подорожі - Razomfest для вас. З 22 по 23 квітня фестиваль відбудеться вже четвертий раз. Музиці буде присвячений тільки перший день, очікуються виступи O.TORVALD, Один в каное, DETACH, Без обмежень, Mountain Breeze.

З гостями другого дня поспілкуються Макс Кідрук, Юрій Іздрик, Юрій Винничук та Любко Дереш. Ще є квитки по 390 грн на один день.

Що робити: хто не в курсі - DETACH, Без обмежень та Mountain Breeze брали участь в українському Х-факторі, можна подивитися історію виступів, щоб підспівувати на фесті, або освіжити в пам’яті тревел-теми Макса Кідрука, щоб наживо поспілкуватися про літературу і подорожах.

2. “Флюгери Львова”

З 29 квітня по 1 травня на внутрішньому дворику ратуші у Львові пройде XV етно-джазовий фестиваль “Флюгери Львова”. Як кажуть організатори, за історію фестивалю дерева виросли на 80 см, а до заходу долучилося більше 100 тисяч глядачів.

Якщо не купили заздалегідь, вартість квитків складе 150-200 грн на один день та 675 грн на всі дні. За ці гроші можна побачити і почути буковинських хлопців “Гуцул Каліпсо”, Ірену Карпу з групою QARPA, електронників Tik TU з Тернополя, Брію Блессинг і ShockolaD, GrozovSka Band, Torban і інших молодих виконавців.

Що робити: розслаблятися і слухати етно, джаз, блюз, рок, ска, реггі, електронну та експериментальну музику гуртів з України, Польщі, Німеччини, Угорщини та Ірландії.


Смачно і довершено в Одесі

Одеса

3. “Таки да, смачно!”

Хочете відпочити на великий одеській дачі? За символічні 40 грн 29 і 30 квітня відвідайте фестиваль “Таки да, смачно!”. Цього року фест пройде вже 11-й раз, що підтверджує його популярність. Гастрономічні шоу, майстер-класи, дегустації, розваги для всієї родини з фотозонами і музикою - забувайте про дієти і насолоджуйтеся смаком, адже таки да, смачно!

Що робити: брати компанію, їхати на Одеську кіностудію і нагулювати апетит в очікуванні нових порцій від місцевих ресторанів і кондитерських.

4. “Аніма”

Восьме березня пройшло, а прекрасні дами залишилися в Одесі :) З 8 по 9 квітня в готелі “Чорне море” відбудеться Всеукраїнський жіночий фестиваль “Аніма” - найуспішніший щорічний освітній проект для жінок. Учасниць чекає понад 50 майстер-класів, спілкування зі спікерами з бізнесу, самопізнання, езотерики, краси, іміджу, взаємин між “М” та “Ж”. Квитки на один день 350 грн, два дні - 650 грн.

Що робити: надихатися, розвиватися і з задоволенням проводити час, заводити нові знайомства і ставити нові життєві цілі.


Мегаписанки и ретровелосипеди в Києві

Київ

5. Фестиваль писанок

З 8 по 23 квітня в столиці знову відбудеться Фестиваль писанок. Цього разу планують виставити 858 мега-писанок, з яких 374 - авторські роботи українських художників. На Софіївській та Михайлівській площах можна буде подивитися традиційні розписи регіонів України, а в парку Володимирська гірка - відпочити в лаунж-зонах, перекусити та виробувати свій талант на майстер-класах і в хенд-мейд конкурсах.

Що робити:: запастися вільним часом і хорошим настроєм, зарядити фотоапарат, зібрати компанію і спробувати запам’ятати хоча б третину з представлених “яйцеполотен”.

6. Ретро круїз

Лондонський твідовий пробіг (Tweed Run) 2009 року став традиційним у всьому світі для шанувальників англійських традицій. Українська молодь не виняток, але наші молоді люди пішли далі і створили свій аналог заходу Ретро круиз. На Софійській площі 29 квітня о 11:30 стартує парад ретровелосипедів, звідки молодь вирушить до Саду бажань на ВДНГ.

У Саду бажань заплановано свято гарного смаку і добрих англійських традицій: кіно під відкритим небом, жива музика, чаювання і вернісажі. Вхід 120 грн.

Що робити: вчитися танцювати чарльстон, бальбоа, свінг і лінді-хоп, гуляти вінтажним ярмарком, грати в крокет і попивати 5 o’clock tea :)


Сакура і вино в Ужгороді

Ужгород

7. “Сакура фест”

Звичну для середини квітня поїздку в Ужгород до квітучих сакур цього року варто спланувати заздалегідь - з такою температурою, як зараз, дерева точно розпустяться раніше. Календарні дати “Сакура фесту” - з 20 квітня по 8 травня.

Що робити: фотографуватися з графом Сакурою і рожевими квітучими деревами на вулицях Довженка, Ракоці, Пушкінській площі, набережних.

8. Sakura Wine

З 21 по 23 квітня в Ужгороді пройде Sakura Wine - фестиваль рожевого вина, на якому будуть представлені сорти від кращих виноробів України: Закарпатської, Одеської, Херсонської та Миколаївської областей. У розважальній програмі - фолк, джаз, арт-зона.

Що робити: пити вино, дегустувати місцеві делікатеси, відчувати себе пелюсткою сакури в букеті :)

Погамселити в Тернополі

Тернополь

9. “Гамселить”

З 20 по 23 квітня у Тернополі пройде шостий міжнародний фестиваль андеграундної музики і медіа-арту “Гамселить”. Серед гостей - виконавці з Бельгії, Канади, Німеччини та Польщі. Запрошення на фестиваль оригінальне, організатори обрали секретну локацію в центрі міста і поки не поспішають її оголошувати, обіцяють тільки мегасмішні ціни. Квитки в будні 70 грн, у вихідні 150 грн, абонемент на всі дні - 220 грн.

Що робити: чілити біля озера, слухати електронщиків увечері і на денних діджей сетах, дивитися призові відеороботи конкурсу Дерека Джармена.


По-козацьки ситно в Чернігові

Чернігів

10. Фестиваль Деруна

Смачно-картопляно буде в Чернігові 29 та 30 квітня на Фестивалі Деруна. Варіації класичної страви поліської кухні готуватимуть кращі ресторани міста. Під виступи фольклорних колективів пройдуть майстер-класи з приготування дерунів, а після них - змагання з їх швидкісного поїдання.

З освітнього: історична реконструкція, екскурсія “Стежками козацької слави Чернігова”, нічні екскурсії в музеях.

Що робити: вдягти вишиванку, дивитися відкриття з Богданом Хмельницьким, їсти багато дерунів, подивитися на рекорд України (підозрюємо, будуть смажити супермегадерун).

Неповторних подорожей!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники