Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
15.06.1751063

Скільки грошей взяти: розрахунок поїздки до Варшави від тревел-блогера

варшава



Катерина Бірская
мандрівниця, авторка блогу VividTravel by Kate


До Варшави їдуть, щоб поблукати вуличками Старого міста і мальовничими набережними Вісли, прогулятися неосяжним Лазенківським парком і побачити костел Святого Хреста, де покоїться серце Шопена. Незважаючи на те, що місто було зруйноване майже вщент у роки Другої світової війни, в його історичних кварталах достовірно відтворені вигляд і атмосфера старовини. Королівський замок, собор Іоанна Хрестителя та інші знакові будівлі були відновлені за ескізами 17-18 століть. За красу і самобутність на початку минулого століття Варшаву називали Східним Парижем.

Житло у Варшаві

Житло

Знайти, де зупинитися у Варшаві, не проблема. Місто велике і варіанти житла є на будь-який гаманець: від хостелів і гестхаусов до готелів і апартаментів.

Сайти-помічники для пошуку житла:

Хостели - Hostels.com, HostelWorld.com

Готелі - Booking.com

Апартаменти - AirBnB.com

Хочете покращити англійську і знайти друзів серед місцевих, скористайтеся Couchsurfing. На сайті можна знайти господаря квартири, який прийме вас на пару днів абсолютно безкоштовно. Я раджу завжди брати з собою якісь сувеніри (магніти, значки або солодощі), від таких подарунків мало хто відмовляється.

Харчування у Варшаві. Як заощадити на їжі в подорожі

Їжа

Повноцінний обід у Варшаві можна знайти за 3-5 євро. Якщо економія в 1-4 євро для вас істотна або ви хочете подивитися, що таке польська їдальня, ласкаво просимо до Молочного бару.

Найпопулярніші молочні бари:

  • Bambino - Krucza 21 (саме сюди частенько привозять організовані туристичні групи)

  • Rusalka milk-bar - Floriańska 14

  • Pod Barbakanem - Mostowa 27/29

  • Prasowy - Marszałkowska 10/16

Не варто забувати, що в Європі дуже поширені бізнес-ланчі, спецпропозиції і “happy hour” в обідній час.

У Польщі започаткований проект під назвою EatAway, завдяки якому кожен мандрівник має можливість безкоштовно або за невеликі гроші (плата лише за інгредієнти) повечеряти в домашніх умовах у місцевих ентузіастів.

Порада: у поїздках ніколи не гуляйте голодними, купіть у найближчому супермаркеті фрукти (яблука, банани і т.д) або снеки (булочки, печиво, шоколадні батончики) і використовуйте їх як перекус. Я часто беру з собою з дому горіхи, їх потрібно зовсім небагато, а енергії вистачить ще на пару годин прогулянки. Пам’ятайте, що поруч із визначними пам’ятками, популярними серед туристів, ціни будуть вищі.

Транспорт у Варшаві

Транспорт

Громадський транспорт у Варшаві, як і в цілому в Європі, розвинений дуже добре. Якщо ви обрали житло в центрі, тоді про транспорт можна навіть не думати, всі визначні пам’ятки зручно розташовані поблизу. У своїй поїздці до столиці Польщі ми ні злотого не витратили на транспорт :-)

Для громадського транспорту місто розділене на дві зони - Зона 1 і Зона 2. Квитки діють не на поїздку, як ми звикли, а на певний час. Наприклад, є квиток на 20 хвилин за 3,40 злотих (для економних, діє на обидві зони), квиток на 75 хвилин за 4,40 злотих (діє на 1 зоні), квиток на 90 хвилин за 7,00 злотих (на обидві зони).

Тим, хто планує багато їздити, варто купити квиток на 1 день - з моменту першого компостування від діє протягом 24 годин, і включений до системи «єдиний квиток» - тобто діє взагалі на всіх видах міського транспорту, включаючи електричку. Заздалегідь завантажте собі на телефон застосунок з інформацією щодо громадського транспорту - jakdojade.pl.

Розваги в місті

Развлечения

За що я люблю Європу, так це за Free Walking Tours. Вони є майже в кожному європейському місті, і Варшава не виняток. Перед поїздкою пошукайте в гуглі free walking tour warsaw і виберіть той, який найбільше зацікавить: “Варшава - старе місто”, “Єврейська Варшава”, “Варшава за часів Другої світової війни” та інші. Екскурсії проводяться англійською мовою.

Деякі пам’ятки та цікаві місця Варшави доступні для безкоштовного відвідування:

  • щонеділі всі бажаючі можуть відвідати Королівський замок, де збереглася атмосфера Середньовіччя і епохи Відродження;

  • щочетверга відкриті Віляновський палац, музеї в Королівських Лазенках і галерея «Захента». Також у ці дні безкоштовно працюють Центр сучасного мистецтва і Музей фармацевтики;

  • щосуботи в Польському Етнографічному музеї безкоштовний вхід;

  • у вівторок відвідайте Національний музей і Музей карикатури;

  • у неділю організований безкоштовний вхід до музею Фредеріка Шопена, який вважається одним з “наймультимедійніших” музеїв Європи;

  • з травня по вересень у Варшаві обов’язково відвідайте Лазерне шоу фонтанів. Щоп’ятниці та щосуботи о 21.00 на берегах Вісли в парку Підзамче починається вистава з води, музики і світла;

  • старе місто - центр Варшави - безкоштовне для відвідування. Тут ви побачите старовинні палаци і замки, статуї, пам’ятники, і погуляєте Королівським трактом - довгою звивистою вуличкою від Замкової площі. Тут же знаходиться палац Радзивілів, де Шопен давав перші концерти;

  • найкращий, а головне - безкоштовний оглядовий майданчик Варшави - Королівський сад на даху Варшавської бібліотеки, недалеко від центру. Тут безліч красивих рослин і навіть штучний ставок, і, звісно ж, мальовничі краєвиди на Варшаву і річку Віслу;

  • Бельведерский палац нині - частина резиденції президента Польщі, а з XVII до XIX століття тут жили російські правителі. Вхід до Палацу також безкоштовний.

Поради мандрівникам

Поради

Варшава - ідеальний вибір для бюджетних туристів, які хочуть пройнятися унікальним духом стародавньої європейської столиці. Успіх будь-якої поїздки буде залежати від вашої підготовленості до неї. Мінімум, який вам знадобиться - квитки в обидві сторони до Варшави від Busfor.ua і мої рекомендації з цієї статті :-)

Для перетину кордону з Польщею вам потрібно буде мати 300 злотих на день (якщо будете в Польщі до 3-х днів) або 100 злотих на день (перебування в країні більше 3-х днів).

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники