Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
06.02.1713869

"Бюджетно, проте романтично" чи "Яскраво, однак дорожче" - як ви зізнаєтесь у коханні 14 лютого?

Куди полетіти на крилах кохання

День святого Валентина радує закоханих по всьому світу та дратує тих, кому не до душі всілякі цукерково-квіткові надмірності. Та й пари бувають різні - одним потрібні моря з островами, подалі від місцевої метушні, а інші радіють рідним пенатам.

Цього року 14 лютого припадає будній день, не надто популярний для подорожей. Однак ми постаралися підібрати цікаві локації саме до Дня закоханих. Більше того, країни наших маршрутів не втрачають актуальності цілий рік, адже важливий не день, а привід для поїздки.

Команда BUSFOR.UA умовно розділила закоханих на дві категорії: пари, які давно разом або одружені, яким уже не треба нічого доводити; та пари-“новачки”, молодята, які продовжують дивувати одне одного. Для кожної групи ми підібрали маршрути у межах України, без зайвого пафосу, та рейси за кордон, щоб багатше:)

Категорія перша, "Вражені"

Кому підходить: пари, які давно закохані, одружені, вже зізнавались одне одному в коханні, святкують День закоханих не вперше.


Львів: Ромуальдо та Пелагея

Львів

До Львова їдуть, щоб насититись натхненням, прогулятися просоченими романтикою вуличкам з бруківкою, знайти своє кохання або поділитися почуттями з рідною людиною. У цьому місті є пам’ятники на будь-який смак і присвята коханню - не виняток.

У 2013 році біля готелю “Львів” відкрили музичний фонтан, присвячений героям однієї львівської історії - італійцю Ромуальдо та українці Пелагеї. Різні віросповідання та соціальний статус стали головною перепоною на шляху до щастя закоханих, і лише після смерті вони змогли бути разом. На думку історика Бартоломея Зиморовича, кохання саме цієї пари взяв за основу Уільям Шекспір, коли писав “Ромео і Джульєтту”.

Фонтан закоханих - пам’ятник світлому почуттю, першому коханню. Бронзові фігури юнака і дівчини, які протягують руки одне до одного, вже стали популярним місцем зустрічі закоханих та дитячих ігор, особливо в літню пору. Кумедний факт: малюки використовують зап’ястя Ромуальдо як гойдалку :) Тут призначають перші побачення, гуляють молодята, загадують бажання ті, хто шукає свою половинку.


Харків: фонтан для поцілунків

Харків

Поцілунок біля пам’ятника-фонтану закоханих на метро Архітектора Бекетова - must do для романтично налаштованих гостей Харкова. У 2002 році у місті з’явилася незвична скульптура, що зображує юнака та дівчину, котрі тягнуться одне до одного, й застигли в поцілунку. Це проект студента Харківського інституту дизайну, який переміг у конкурсі від колишнього губернатора Євгенія Кушнарьова.

З часом навколо пам’ятника з’явився фонтан, який оберігає монумент від вандалів. Таке оновлення сподобалося молоді, і Фонтан закоханих став улюбленим місцем зустрічі. Додалася і нова традиція: замість кидання монетки закохані бризкають на губи водою з фонтану. Вважається, що поцілунок після такого “ритуалу” подарує міцне кохання.

У День закоханих можна взяти участь у флешмобі - саме біля цього фонтану проходить конкурс на наймасовіший поцілунок.


Дніпро: нумо, сядьмо по-родинному

Дніпро

Усіх тих, кого вже не здивуєш закоханими фонтанами, мостами поцілунків, пам’ятниками та арками кохання - ласкаво просимо до Дніпра :) У 2011 році, неподалік від Фестивального причалу, була відкрита найдовша в Україні Родинна лавка. Вона розтягнулась на 50 метрів.

Кожна частина цього пам’ятника символізує певний етап створення сім’ї: зустріч закоханих, появу родини, народження дітей. Є в ній і частина “примирення”, на якій полюбляють сидіти пари, щоб перечекати сварку, звідси й друга назва - Лавка примирння. Місцеві жителі кажуть, що справа в особливій енергетиці, що зближує та заспокоює людей, які сидять на цьому місці.

Загальна вага лавки - 1400 кг, на ажурний кований візерунок витрачено більше кілометра залізного прута. Місць для “посидіти” достатньо: малюк-Купідон, парасолька від життєвих негараздів, доброзичливі котик із песиком. Незвичайний пам’ятник, який ще раз нам нагадує, що важливо не де сидіти, а з ким.


Одеса: магія Дерева кохання

Одеса

З 2006 року в Одесі шляхи закоханих все частіше починаються біля Дерева кохання на Дерибасівській. Незвичайне бронзове дерево з серцем-кроною створив скульптор Михайло Рева до Дня закоханих. Стовбур скульптурної композиції списаний зізнанням у коханні 65 мовами світу, а 210 дрібних блискучих сердечок на кроні символізують вік Одеси на момент відкриття пам’ятника.

Вага Дерева кохання - близько тонни, висота - три метри. Символічно, що біля підніжжя пам’ятника закладена капсула-послання дітям, які народилися у 2006 році.

Закохані вірять - якщо доторкнутися до стовбура дерева, тримаючись за руки, кохання буде вічним, як бронзові статуї, а щастя яскравим, як сяючі деталі на них. До того ж, за написами на стовбурі можна обрати країну, до якої поїхати разом.


Луцьк: лицар та принцеса

Луцьк

Зізнання на території Луцького замку однозначно віщує вічне кохання, адже історія пам’ятки почалася у XIV столітті, а зберігся замок досі, і вважається найстарішою будівлею Луцька.

Витримавши не одну облогу, замок закріпив статус головної фортифікаційної споруди міста. Сьогодні це популярне місце для туристів, у тому числі й у романтичних подорожах, вдже яка дівчина не мріє відчути себе дамою серця мужнього лицаря.

Відвідайте єдиний в Україні музей дзвонів на території замку, хай їхній неповторний дзвін стане мелодією вашого кохання.


Клевань. Легендарний тунель закоханих

Клевань

Тунель закоханих у Клевані - місце, де поєднались праця людини та сили природи. Кілометрова арка з густопосаджених дерев та кущів, що сплелися кронами, приваблює туристів з усієї України. Звичайно ж, це улюблене місце закоханих, романтично назване на їх честь.

Дорога, що веде закоханих оне до одного, шлях до щасливого сімейного життя - деякі назви тунелю в Клевані. Він обростає легендами і традиціями, збираючи все більше бажаючих побачити його. Завдяки потягу, що регулярно курсує рейками, арка зберігає форму, й тунель залишається прекрасним у будь-яку пору року.

Ще одна причина відвідати тунель взимку - ви не тільки отримаєте гарні фото, а й уникнете хмар комарів, які атакують туристів у теплу пору :)


Категорія друга, "Підкорювачі сердець"

Кому підходить: поїздка для першого зізнання, пропозиції руки і серця, медовий місяць у молодят, перше спільне свято.


Франція: любов, оспівана Гюго

Париж

Столиця кохання і романтики, яка приманює закоханих з усієї планети. Свідком стількох зізнань став Париж за свою історію! Стіни Нотр-Даму зберігають вічне кохання Квазімодо до Есмеральди, а в палаці Мальмезон ще літають почуття Наполеона до Жозефіни.

Слова кохання на Ейфелевій вежі мріє почути кожна дівчина(навіть та, що заперечуватиме цей факт :)). Так подаруйте своїй половинці мрію - незабутню подорож до Франції. Хай ваше кохання стане ще одною легендою цього чарівного міста.


Італія: ви місця цікавіше не знайдете…

Верона

“Ви місця цікавіше не знайдете, ніж той балкон Ромео і Джульєтти”, - саме так, перефразуючи Шекспіра, можна охарактеризувати одне з найзатребуваніших серед закоханих місць у Вероні - балкон Джульєтти, з якого вона почула зізнання Ромео.

Звичайно, куди ж іще поїхати удвох, як не на батьківщину символів вічного кохання? Духи Ромео і Джульєтти ще літають вуличками Верони, а їх образи відроджуються в кожному закоханому серці.

Тим же, хто ще в пошуку свого кохання, радять… потриматися за груди бронзового пам’ятника Джульєтти, щоб незабаром знайти своє щастя. Можливо, з кимось із тих, хто приїхав з цією ж метою :)


Італія: перші почуття Консуело та Андзолето

Венеція

Прогулянка на гондолі, поцілунок під Мостом Зітхань, погляд з-під карнавальної маски… Романтика Венеції наштовхує на думку, що назва міста - синонім слова “кохання”. Навіть звичайне годування голубів на площі Сан-Марко деякий час вважалося одним з весільних ритуалів.

Тут спалахнули перші почуття героїв Жорж Санд - Консуело та Андзолето. Мости і канали Венеції перетворюють місто на невагомий острівець раю, де місце тільки високим почуттям та благородним вчинкам. Можливо, хтось вважатиме її банальною, але ж скільки тих, кто мріє побувати у Венеції та відкрити своє серце саме в цьому місті.


Чехія: на вінчання до Яна Непомука

Прага

Виявляється, покровитель закоханих не лише святий Валентин. У Празі, наприклад, є пам’ятник легендарному Яну Непомуку (або Іоанну Непомуцькому), до якого приходять загадувати бажання пари.

Кажуть, цей священник відмовився розкрити таємницю сповіді та зберіг секрет імператриці Іоанни, за що був скинутий у річку під Празьким мостом. Коли він зник під мостом, над водою загорілися п’ять зірок і деякий час сяяли у формі вінка. Зараз вінок із п’яти зірок прикрашає пам’ятник, а біля постаменту регулярно лунають зізнання у коханні та вірності.

Зізнання на Карловому мосту оцінить кожна дівчина, а день, проведений у Празі, стане незабутньою сторінкою в календарі вашого кохання.

Кохайте і будьте коханими, подорожуйте разом!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники