Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
24.07.19114152

6 міст Західної України, які варто відвідати

6 міст Західної України

27 вихідних влітку, не враховуючи святкових днів та відпустки. Непогано, правда? І якщо відпустку можна звично провести на морі, то інші 3 тижні пропонуємо присвятити подорожам найкрасивішими містами Західної України. Куди їхати та на що подивитися – розповідаємо у статті.

Львів

Львів

На першому місці, звичайно ж, Львів. Але залишимо тему кави, шоколаду та мальовничих мощених вулиць. Львів створений для довгих прогулянок, дослідження двориків та вуличок, тож літні вечори ідеально для цього підходять.

Людей менше, ніж навесні, проте місцевих фестивалів та інших культурних заходів більше. Прогулюючись площею Ринок, можна випадково натрапити на фестиваль морозива, а зазираючи у дворики на Коперника – на свято вулиці.

Площа Ринок

Площа Ринок

Одна з найпопулярніших локацій у центрі міста. Від площі навсібіч простягаються вулички з безліччю затишних тематичних кафе та ресторанів. З кожного куточка чути спів вуличних музик. Площа оточена різноманітними пам’ятками, головні з яких – 4 фонтани зі статуями Нептуна, Діани, Адоніса, Амфітрити.

Львівська Ратуша

Львівська ратуша

Ратуша висотою 65 метрів знаходиться у самому центрі площі Ринок. Щоб піднятися на оглядовий майданчик, потрібно подолати 408 сходинок. Тутешній краєвид зачаровує і дозволяє детально розглянути історичний центр та куполи величних костелів. На вежі знаходиться головний міський годинник, якому виповнилося 165 років! Цікаво, що раніше за його роботу відповідали ченці. Вважали, що тільки духовні люди можуть вберегти хронометр від потрапляння нечистої сили всередину. До речі, будівля є пам’яткою архітектури та знаходиться під охороною ЮНЕСКО.

В будівлі Ратуші також розташований Центр туристичної інформації, де можна дізнатися більше про Львів, підземелля міста та навколишні замки.

Палац Потоцьких

Палац Потоцьких

Велична будівля, споруджена у стилі класицизму, з’явилася у місті в XIX столітті. Сім’я Потоцьких мріяла мати гарний маєток для прийому гостей. Донині споруда вражає елегантністю, простотою та витонченістю. В оздобленні інтер’єру присутні ліпнина, позолота, мармур. Палац навіть був знімальним майданчиком для фільму (резиденція де Тревіля у фільмі про пригоди мушкетерів). Сьогодні у палаці проходять різні виставки, конференції та навіть весільні церемонії.

Неподалік розташований Парк мініатюрних замків, де можна побачити різні фортеці та споруди, відтворені у масштабі 1:50.

Личаківський цвинтар

Личаківський цвинтар

Майже неможливо відшукати в Україні ще один цвинтар, який був би туристичним місцем. Личаківський цвинтар – виняток у всіх сенсах. Це не лише місце захоронення, а й місце, де зібрані дивовижні та рідкісні скульптури. Кожен зі старовинних склепів - унікальний, оскільки створений в особливій манері. На території знаходяться 23 сімейні каплиці, 2000 гробниць, близько 500 рельєфів та величезна кількість скульптур, створених руками майстрів зі світовим ім’ям. Ангели та святі настільки майстерно вирізані з каменю, що здається вони ніби ось-ось оживуть.

Тут поховані такі відомі люди: польський письменник Артур Гротта та його кохана баронеса Ванда Монне. На кладовищі знаходяться могили Івана Франка, Маркіяна Шашкевича, Соломії Крушельницької, Володимира Івасюка та інших відомих діячів мистецтва.

Аптека-музей «Під чорним орлом»

Аптека-музей Під чорним орлом

Це скоріше не пам’ятка, а одне з сотень незвичайних місць Львова. Аптека працює у звичайному режимі та є локацією для туристичних екскурсій. Гості із задоволенням розглядають старовинні баночки, колбочки, траворізки, машинки для виготовлення пігулок. Функціонує аптека з 1735 року. Експонати музею мимоволі переносять відвідувачів у часи, коли тільки зароджувалася сучасна медицина. До речі, тут є невеликий симпатичний дворик, що ідеально підходить для різноманітних фотосесій.

Музейно-культурний комплекс пивної історії «Львіварня»

Львіварня

Якщо ви поціновувач смачного пива та хочете дізнатися більше про історію виготовлення напою, обов’язково завітайте у Львіварню. У колекції комплексу безліч експонатів: пивні бочки, пляшки, кухлі, книги зі старовинними рецептами. Музей має неймовірний попит серед відвідувачів, а у 2017 році колекція експонатів поповнилася.

Всередині налічується 10 виставкових локацій, де можна дізнатися історію створення пива. У дегустаційній залі можна спробувати пиво з новими оригінальними смаками. На території є незвичайний арт-центр, де проходять виставки сучасного мистецтва та інші культурні події. У сувенірному магазині можна придбати унікальний презент напам’ять.

Ресторан-кнайпа “Криївка”

Криївка

Один з найбільш відомих закладів Львова. Ресторан прикрашений атрибутикою УПА, одразу став популярним серед туристів та місцевих жителів. Особливий колорит, смачна кухня та доступні ціни – ось за що люблять це місце туристи. На вході вас вітають словами «Слава Україні!». Ви повинні відповісти: «Героям Слава!», інакше можуть і не впустити.

Не важливо, вперше ви їдете до Львова або вже були там десятки разів та бачили всі головні визначні пам’ятки, з кожним роком тут з’являється все більше цікавих місць. Старі пам’ятки теж не втрачають колишньої величі та заслуговують на те, щоб ви побачили їх ще раз. Особлива атмосфера, смачна кухня, запах кави й шоколаду – Львів відкорить кожного туриста.

Порада від Busfor: йдіть з центру міста й туристичного “квадрата” пам’яток. На відстані кілометру-двох від центру розташовані парки XVIII століття, костели та затишні кафе.

Найзручніше добиратися до Львова прямим автобусним рейсом. У нас на сайті ви знайдете рейс на потрібну дату та зможете оформити квиток лише за 5 хвилин.


Івано-Франківськ

Івано-Франківськ

Івано-Франківськ добре знайомий усім мандрівникам, що прямують на відпочинок у Карпати та Закарпаття. Саме тут вони зупиняються в очікуванні свого автобуса. То чому б не приділити трохи більше часу, щоб познайомитися з затишним і неймовірно колоритним містом? Тут панує особливий настрій, притаманний лише Станіславову.

Ратуша

Ратуша

Кожне місто, що отримало магдебурзьке право, має міську ратушу, де знаходиться магістрат. До нашого часу не збереглася первинна споруда. Нову будівлю звели у 1935 році. Це четверта ратуша на території України, споруджена у стилі конструктивізму.

Стометрівка

Стометрівка

Стометрівка – головна вулиця міста. Попри свою назву, вона трохи довша, ніж 100 метрів. Завдяки великій кількості цікавих закладів, тут можна провести весь день, просто переходячи з одного кафе в інше або купуючи книги, сувеніри, вироби ручної роботи. У зимовий час тут традиційно проходить ярмарок, що триває з грудня до кінця січня. Тут можна придбати сувеніри, посуд, карпатський чай і трави, мед. Особливої уваги заслуговують гастрономічні товари – солона карамель і смачні солодощі, які виробляють у містах Західної України.

Бастіон

Бастіон

Бастіон – це кріпосна галерея, збудована біля залишків оригінальної стіни Станіславського замку. Фортецю було зведено у 1662 році на замовлення Андрія Потоцького. Архітектори органічно поєднали залишки оборонної споруди з новим комплексом, зведеним у 2002 році.

Тут можна прогулятися по терасі та заглянути у галерею, де розташована “вулиця” магазинів. Тут також є кафе, ресторан та галерея сучасного мистецтва «Арт на Мур».

Urban Space

Urban Space

Ресторан універсального формату, де можна не тільки смачно поїсти, а й організувати презентацію, обговорити ідеї, знайти однодумців, придбати класні сувеніри. Але найцікавіше – це історія. 100 засновників у рівних частках профінансували відкриття закладу. Локація генерує 80% прибутку на здійснення проєктів, що направлені на поліпшення міста. Рішення про фінансування тієї чи іншої ідеї приймають засновники ресторану.


Ужгород

Ужгород

Ужгород – це справжній закарпатський клімат, смачна кухня, мальовнича річка Уж, цвітіння сакури та неймовірно красива набережна. По периметру місто оточують Карпати. В місті немає високих будівель, а центр міста вимощено старовинною бруківкою. Кожен турист обов’язково повинен не тільки побачити усі чудові місця, а й розшукати 25 міні-скульптур, що заховані по всьому місту. Кожна з них присвячена відомій людині або визначній події.

Ужгородський замок

Ужгородський замок

Велична споруда, що зведена понад 900 років тому. Замок розташований на високій горі вулканічного походження, яка начебто нависла над річкою Уж. Належить до середньовічних оборонних споруд, що практично не збереглися на території України.

Пішохідна вулиця Корзо

Вулиця Корзо

Якщо ви хочете перейнятися особливою атмосферою історичного Ужгорода, обов’язково прогуляйтеся по вулиці Корзо. З давніх-давен вулиця була місцем, де мешкали ремісники. Раніше вона мала назву Мостова, пізніше її назвали на честь угорського письменника Ф. Канце, а за часів СРСР вона була вулицею Суворова. Теперішню назву отримала після того як Україна стала незалежною державою.

«Зовнішність» вулиці майже не змінилася. З обох боків розташовані дво- та триповерхові будинки. Кожну з будівель прикрашають ліпнина та незвичайні архітектурні елементи. Тут як і багато років тому розміщені затишні кав’ярні, ресторани та магазини.

Дегустаційна винна зала «Шардоне»

Дегустаційна зала

Шанувальникам смачного вина варто звернути увагу на дегустаційну винну залу, відкриту у 2007 році. На вході встановлено винний прес XIX століття. Під час дегустації туристам пропонують спробувати продукцію відомих винних заводів Закарпаття.

Дерев’яні стелі, балки кольору червоного дерева, масивні столи, дерев’яні лави та м’яке світло створюють особливу атмосферу затишку й комфорту. Вам неодмінно закортить затриматися тут якомога довше.

Ужгородський ботанічний сад

Ужгородський ботанічний сад

Пам’ятник садово-паркового мистецтва, розташований на вулиці Гольбаха. Ботанічний сад, що займає площу 4,5 гектара, було засновано у 1946 році. Сад підтримує зв’язки із 155 садами з усього світу і вважається одним з кращих ботанічних садів на території нашої держави. На трьох ярусах парку розміщені унікальні рослини – цукровий клен, верба вавілонська, бамбук Курильський. Всього налічується понад 3800 видів різноманітних рослин. Парк поділено на ділянки: китайська, середньоазіатська, далекосхідна, американська та кавказька.

Неподалік від оранжереї зі 120 видами троянд, 25 видами хризантем та 50 видами гладіолусів зростає евкаліпт, лавр, папайя, пальми й банан. Особливої уваги заслуговує ділянка, де розташовано 250 видів кактусів.

Липова алея

Липова алея

Одна з найвизначніших пам’яток міста та найбільш впізнаване місце. Це найдовша Липова алея не тільки в Україні, але й в Європі. Алея довжиною більше 2-х кілометрів розташована по обох боках річки Уж. Завдяки різноманітності сортів липи, цвітіння триває більшу частину року.

У 2009 та 2011 роках у місті висадили Алею сакур. Вона також є найдовшою в Європі. Наприкінці квітня та на початку травня дерева квітнуть пишним рожевим кольором. Це настільки фантастичне видовище, що побачити його повинен кожен українець.

Ужгород – справжнє європейське місто з особливим настроєм, колоритом та унікальною історією. Обирайте відповідний рейс на сайті Busfor та приїжджайте подивитися на ще одне прекрасне місто нашої країни.


Трускавець

Трускавець

Трускавець – відомий бальнеологічний курорт України, справжня перлина Карпат. Місцеві мінеральні джерела мають чудодійну силу. Якщо ви плануєте їхати до Трускавця, обов’язково виділіть день на прогулянки містом.

Крім 20 санаторіїв та безлічі баз відпочинку є красивий парк, затишні житлові квартали та неймовірний польський костел.

Музей Біласа

Музей Біласа

Це найбільш популярний та відомий серед відпочивальників культурний заклад у Трускавці. І недарма, адже музей розташований в маєтку, спорудженому у першій половині ХХ століття. Тут охочі можуть ближче познайомитися з роботами видатного майстра Михайла Біласа. Крім оригінальних картин, у музеї представлені унікальні гобелени, килими ручної роботи та незвичайні дитячі іграшки.

Єпархіальний музей

Єпархіальний музей

Розташований у сучасній будівлі. У колекції - старовинні церковні реліквії, книги та речі відомих священнослужителів. Музей знаходиться поблизу церкви Св. Миколая, яка є однією з головних визначних пам’яток Трускавця. Будівництво церкви припадає на другу половину XIX століття. Її прикрашають розписи сучасних художників, що з’явилися після недавньої реконструкції. У 1920 році перед церквою збудували дзвіницю, невелику площу перед храмом прикрашають скульптури біблійної тематики. Зазирніть і на подвір’я позаду церкви, там теж є дещо цікаве.

Вілла Саріуш

Вілла Саріуш

Не пропустіть цю будівлю, вона надзвичайна! Нині у ній розташований музей міста, колекція займає 7 залів. Унікальні знахідки, предмети побуту різних епох, багата культурна спадщина краю – все це є у музеї.

Курортний парк

Курортний парк

Ідеальне місце для довгих піших прогулянок. Парк прикрашено скульптурами, фонтанами, незвичними пам’ятниками є кілька джерел з мінеральною водою. Вздовж алей висаджені екзотичні рослини та квіти. Неподалік знаходиться відомий ставок Слониця – природне сховище прісної води. Прогулянка цими місцями обов’язково запам’ятається.

Незалежно від сезону, гостям Трускавця гарантована привітна зустріч та різноманітний відпочинок. Дістатися до міста можна прямим автобусним рейсом. Підберіть відповідний варіант вже зараз на сайті Busfor.


Яремче

Яремче

Низькогірний курорт Яремче знаходиться біля підніжжя Карпат. Він став широко відомий завдяки популярному гірському маршруту «стежка Довбуша», що проходить повз скелі. Від краси на маршруті просто дух захоплює. Але й без стежки тут є чимало цікавого.

Водоспад Пробій

Водоспад Пробій

Водоспад є «візитною карткою» місцевості. У цьому місці води річки Прут спускаються по кам’яних брилах та з гуркотом падають з висоти 8 метрів. Спеціальний пішохідний міст дозволяє милуватися природною красою з висоти 20 метрів. Ця точка є кінцевим пунктом відомого 40-кілометрового маршруту рафтингістів. Коли рівень води у Пруті високий, сміливці спускаються на байдарках з Ворохти в Яремче.

Скеля Слон

Скеля Слон

Приїхавши на відпочинок в Яремче, відвідайте унікальне місце – скелю Слон. Інша назва – Готичні складки. Особлива текстура породи у багатьох викликає асоціації з готичними архітектурними витворами. Шаруваті виходи гірської породи подібні на слона. Фахівці припускають, що ці складки було утворено у міоценовий період та що цьому природному явищу не менше 60-70 млн років.

Сувенірний базар

Сувенірний базар

Не можна бути в Яремче та не зазирнути на відомий сувенірний базар - він найбільший та найпопулярніший в українських Карпатах. Мешканці Закарпаття пропонують придбати запашні трави, карпатський чай, горіхи, мед, гриби. Тут можна знайти чоловічі та жіночі вишиванки ручної роботи, одяг з вовни, теплі шкарпетки з візерунками, оригінальний дерев’яний посуд, вироби зі шкіри та сотні сувенірів. За сувенірним базаром є невеликий ринок, де можна спробувати та придбати варення, домашню бринзу, твердий сир та інші місцеві делікатеси.

Манявський скит

Манявський скит

Унікальна пам’ятка Івано-Франківщини – православний чоловічий монастир. Він був заснований у 1611 році ченцями. Був чинним до 1785 року. Споруда розташована на височині та зовні нагадує неприступну фортецю з міцними стінами. Про Манявський скит складено чимало легенд. Кажуть, що у XIII столітті сюди прийшли ченці, які шукали притулку від татарських набігів. Щоб вгамувати спрагу, вони зупинилися біля величезного каменю, з якого витікали струмені води. Смак нагадував священні води Афона, тому монахи вирішили залишитися.

Манявський скит відомий унікальним Богородчанським іконостасом, що датується XVII століттям. Тут можна побачити чудотворну ікону Богородиці Одигітрії, написану у XVIII столітті, а також надгробну плиту з могил Феодосія та Іова, які були першими ігуменами скиту.

Зоопарк в Яремче

Зоопарк в Яремче

На околиці Яремче на території Карпатського природного національного парку розташувався міні-зоопарк з представниками дикої фауни. Зоопарк було засновано у 1992 році з метою збереження видів, що знаходяться на межі зникнення, розмноження та отримання нового потомства. Вольєри красиво оформлені – це будиночки з деревини, альтанки, різьблені містки. Зазирніть, щоб подивитися на диких кабанів, оленів, косуль, орлів та інших тварин. Мешканців зоопарку можна пригостити смачненьким.

До Яремче можна дістатися прямим автобусним рейсом з Києва, Івано-Франківська, Львова, Тернополя та інших міст України. Обирайте відповідний маршрут у нас на сайті.


Чернівці

Чернівці

Майже всі пам’ятки Чернівців розташовані у центрі, тому піші прогулянки теплим літнім днем – те, що потрібно. Попри те, що Чернівці – центр найменшої області України, це справжнє європейське місто зі своєю атмосферою й характером.

Університет

Університет

Складно уявити Чернівці без головної визначної пам’ятки – Університету імені Юрія Федьковича. Красу фасаду споруди підкреслює дах, викладений різнокольоровою черепицею. Екскурсоводи проводять екскурсії щодня, тому радимо вам заздалегідь забронювати місця у групу.

Крім основного корпусу, відомого завдями світлинам, на території комплексу знаходиться церква. Її будівництво тривало 18 років. Кожен крок було ретельно продумано та сплановано. Наприклад, цеглу виготовили на спеціально побудованому заводі. Майстру не дозволяли вкладати більше 100 цеглин на день, щоб людина не стомлювалася та виконувала свою роботу якісно. Університетська площа викладена галькою, саме вона створює особливий мікроклімат цього місця.

Вулиця Ольги Кобилянської

Вулиця Ольги Кобилянської

Затишна пішохідна вулиця, яку люблять місцеві та гості міста. На кожному кроці красиві історичні споруди, кафе, скульптури та магазини з сувенірами. Існує легенда, що у давні часи цю вулицю підмітали букетами троянд. Тут навіть встановлено пам’ятник цим трояндам! Можна зазирнути у краєзнавчий музей, аптеку-музей, побачити старовинні Німецький та Польський будинки.

Будинок-корабель

Будинок-корабель

Унікальна споруда, що вимагає уваги. Розташований будинок на площі Святого Хреста. За легендою, будівлю звів багатий торговець, який подарував її своєму братові-моряку, що був одержимий кораблями. Будинок зовні схожий на судно, що велично йде вулицями міста. Звужений фасад виглядає як ніс корабля, на другому поверсі розташовано майданчик, що зовні нагадує палубу. Верхня вежа схожа на щоглу.

Ратуша

Ратуша

Розташована у самому серці міста на Центральній площі. Увечері будівля підсвічується різноколірними вогнями. Висота вежі трохи більше 50 метрів, з неї відкривається вид на місто. У вежі розташований механічний годинник, який щодня заводить співробітник ратуші.

Щодня о 12:00 дня чоловік у національному костюмі виходить на балкон Ратуші та грає на трубі мелодію з пісні «Марічка».

Щоб побачити це на власні очі, радимо подбати про квитки до Чернівців. Розклад на сайті Busfor допоможе знайти оптимальний рейс.

Західна Україна – чарівна, а міста привітні. Обирайте зручний рейс та вирушайте назустріч мальовничим місцям, історії та добрим людям.

Приємних подорожей!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники