Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
30.01.1712060

"Лютий" тревел-гід

Недорогі подорожі Україною в лютому

Для одних лютий - це майже весна, для інших - Масляна, для третіх - День закоханих чи китайський Новий рік. У будь-якому разі, це ще одна можливість отримати нові враження та краще пізнати рідну країну.

Команда Busfor.ua підшукала кілька цікавих подій у містах України, куди можна поїхати автобусом.

Америка 50-х на Rockabilly фесті в Харкові

Рокабіллі фест у Харкові

Шанувальників автивного зимового спорту порадує фестиваль Winter Fest. Захід заплановано 4 і 5 лютого на лижній базі “Темп” у Лісопарку. Реєстрація учасників можлива на місці. Про інші гірськолижні активності ми писали раніше у тематичній статті. Любителям музичного драйву пропонуємо відвідати Rockabilly.

Трохи історії: у 1950-х рр. у США з’явився новий напрям рок-н-ролу, який поєднав кантрі та блюз - рокабіллі. Зараз його популярність підтримується у Європі завдяки тематичним фестивалям. В Україні щороку проводяться рокабільні фести у Києві, Одесі, Сумах. У лютому 2017 до спииску додався Харків, де захід пройде вперше.

Програма фестивалю розрахована на три дні, перші два з яких він буде проходити у клубі “Жара”, третій - у клубі Akuna Matata. Окрім виступів рокабілі-колективів, яких заплановано 13, передбачені кілька інтерактивних зон. Перша для тих, хто захоче залишити вічне нагадування про фестиваль - тату-майстер. Друга для менш експресивних гостей - з майстрами жіночих та чоловічих укладок. Третя традиційна, це буде ярмарок речей та аксесуарів.

Заявки на участь у фесті подали музиканти з Харкова, Вінниці, Одеси, Запоріжжя та КИєва, також чекають на гостей із Воронежа та Кишинева. На підтримку естетики 50-х років Америки 98% пісень будуть виконуватися англійською мовою. Серед гуртів - Tomato Juice, Outer Space, Wise Guys, “Руки’ в Брюки”, “Франти”, The Dodgers, Red Fox Tails.

Дати заходу: 26-28 лютого, вартість за три дні - 200 грн.

Закохатися: 14 лютого закохані Києва будуть встановлювати новий рекорд.Рівно о 15:00 у сквері Бекетова, біля пам’ятника Закоханим, чоловіки одночасно візьмуть на руки своїх дівчат. Про подію оголошено заздалегідь, участь можуть взяти всі бажаючі пари. Також аквапарк “Джунглі” буде проводити конкурс на найромантичніше фото.

Поїсти млинців: з 20 до 26 лютого у Харкові будуть проходити заходи, присвячені Масляній. На площі Свободи хочуть провести тематичний парад планет, коли кожен район міста представлятиме одну планету Сонячної системи. Пригощання млинцями на спалення опудала додається :)

Проводи зими по-закарпатськи: Ужгородська палачінта

Ужгородська палачінта

Восьмий фестиваль “Ужгородська палачінта” запрошує до Боздоського парку в Ужгороді! Ідеальна можливість поїсти млинців, не чекаючи календарної Масляної :) Розважальна програма розрахована на всі вікові категорії та є міксом закарпатських традицій та сучасності.

Послухати концертну програму, спробувати гастрономічні витребеньки місцевих кухарів, залізти на стовб та втриматися на ньому, продегустувати місцеве вино й наливки, зробити кращі фото у тематичніх фотозонах - відпочивай, як душа забажає. А потім, наповнившись зимовим настроєм, можно й опудало спалити - весні дорогу!

Смачні проводи зими призначені на 11-12 лютого.

Закохатися: серця закоханих 14 лютого буде зігрівати ONUKA. Хто зна, раптом поєднувати половинки їй теж під силу? :)

По дорозі до Мукачево: фестиваль м’ясників у Гечі

Фестиваль м'ясників у Гечі

Добрим цей фестиваль аж ніяк не назвеш, а от смачним - однозначно :) Команди професійних гентешів, вони ж м’ясники, зберуться на фестивалі в Гечі Берегівського району, щоб позмагатися в умінні поводитися зі свининою. Живою і приготованою. Це унікальний захід, який демонструє давні традиції, коли забій свині - ритуал, а приготування м’ясних страв - свято.

Початок фестивалю, а саме його “кривава” частина, о 7:00, тому можна приїхати пізніше, коли завершиться приготування перших страв зі свіжої свининки. Переважатиме угорська кухня, що обумовлено географією проведення заходу. На фестивалі можна буде підглянути секрети копчення домашньої ковбаски, спробувати і придбати домашнє вино і свіжу м’ясну продукцію, а далі піти дивитися розважальну програму. Тим же, хто бачив початок конкурсу, ввечері буде цікаво дізнатися результати та привітати переможців 2017 року.

Дата проведення фестивалю - 11 лютого. До Гечі можна доїхати автобусом: спершу з Мукачево чи Ужгорода до Берегово, а потім маршруткою чи таксі безпосередньо до місця поведення.

Закохатися: спеціальних заходів у Мукачево для закоханих не передбачено, але ж з милим рай і в курені. Тому милуватися одне одним 14 лютого пропонуємо, прогулюючись вуличками і замками міста, гріючись ароматним глінтвейном.

Поїсти млинців: у лютому в Мукачево млинці шукати не варто, місцеві проводи зими замінили зустріччю з весною, тому смачне частування заплановане 5-6 березня на фестивалі “Варишська палачінта”.

Івано-Франківськ: еко-похід на вершину Грофа

Еко-похід на вершину Грофа

Фестивалі фестивалями, а зимова казка буває раз на рік. Погоджуєтесь? Пропонуємо провести кілька лютневих днів у компанії однодумців та поціновувачів еко-відпочинку. Маршрут підйому на вершину Грофа розрахований на три дні.

У перший день на вас чекає знайомство з туристичною групою та ночівля у селі Осмолода. Другий день - будиночок на полонині Плісце (висота 1450 м), запах дров у печі, свіжоприготована вечеря. Третій день - сходження на вершину Грофа (1748 м). Маршрут підходить для туристів-початківців, головні атрибути - зручне взуття і теплий одяг. Рюкзаки зі спорядження на спині нести не доведеться, їх можна залишити у гостьовому будиночку.

Дати походу: 15-18 лютого, вартість 800 грн. Від вокзалу в Івано-Франківську вас зустрінуть організатори.

Закохатися: 14 лютого нічні клуби Івано-Франківська влаштовують тематичні вечірки для закоханих і тих, хто ще шукає свою половинку. Старшому поколінню варто відвідати концерт “Музыка кохання” в обласній філармонії.

Поїсти млинців: найсмачніше поїхати на “Ужгородську палачінту” до сусідньої області, де і млинцями нагодують, і веселощами обдарують.

Київ: з Новим роком по-китайськи!

Китайський новий рік у Києві

Вбратися у червоне та зустріти новий рік у сіхному стилі - як вам? Таку можливість нам дарує центр східної культури MICHI, де відбудеться святкування китайського нового року.

У програмі заходу: астрологічний прогноз та передбачення на 2017 рік за знаками Зодіаку, живий звук гучжен - струнного китайського інструменту, майстер-класи з орігамі та ебру - мистецтву малювання на воді. Не обійдеться без гри Го та святкового розішрашу призів. Червоний одяг не обов’язковий, однак бажаний.

Захід відбудеться 4 лютого, вхід 350 грн. Тим, хто придбав квитки заздалегідь, та родинам знижки.

Закохатися: парою відвідати романтичне шоу дельфінів у дельфінарії “Немо” на метро “Іподром”, сфотографуватися біля пам’ятника “Закохані ліхтарі” на Майдані Незалежності, повісити замочок на знак вічного кохання у Маріїнському парку на Арсенальній, подарувати одне одному солодкі половинки сердць в одній із безлічі кав’ярень столиці.

Поїсти млинців: масове поїдання млинців та Масляну у Києві передбачається 25-26 лютого. Вибір місць вражає, наприклад, музей під відкритим небом “Пирогове”, парк “Мамаєва Слобода”, Ясногородська страусина ферма, парк “Київская Русь”. Для тих, хто пропустив “Зиму на ВДНГ” є радісна звістка: святкова програма продовжена до Масляної та враховує традиційні святкування останнього тижня лютого.

Хай щастить у лютому!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники