Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам
24.04.1718299

Польща всередині: за 20 € до Лодзі, за 21 € до Сандомиру, а за 32 € в Єленя-Гуру

Подорожі з пересадкою у Варшаві, Вроцлаві та Любліні

Маршрути до Польщі

Доки ви читали нашу попередню статтю, як дешево поїхати за кордон через Польщу, ми вирішили докладніше розповісти про внутрішні польські напрямки. Польща - цікава країна з багатою культурою, тож чому не зосередитися на вивченні місцевого колориту?

Пересадка у Варшаві: подорож від 16 €

Маршрути через Варшаву

Варшава - місто першої зупинки в Польщі. Діставшись до столиці автобусом за 463 грн, далі можна виїхати в Лодзь, Гданськ або Бидгощ.

Що подивитися?

Фабрики, виробництво, промисловість - синоніми Лодзі, від чого місто прозвали польським Манчестером. Найдовша в Польщі пішохідна вулиця Пьотрковська забере на себе чимало часу для прогулянки, а головна площа не буде ні круглою, ні квадратною - вона восьмикутна.

Назви старовинних будівель не відразу запам’ятаються - Палац Ізраїля Познанського, Мануфактура, Вілла Леопольда Кіндермана, а на руках залишиться приємна прохолода пам’ятників, потерти які потрібно на удачу.

Місто застиглого сонця, світова столиця бурштину, морські ворота Польщі - у Гданська багато назв, і по кожній місто має свою історію. У деяких з бурштинових майстерень у Гданську можна подивитися на процес обробки застиглої смоли, а в костелі святої Бригіти - побачити одинадцятиметровий бурштиновий вівтар.

Обов’язково подивіться на астрономічний годинник на костьолі Діви Марії. Годинник, якому вже п’ятнадцять століть, крім часу показує фази Сонця і Місяця, а також календар святих.

Річки Вісла, Нотець, Бидгощський канал ділять Бидгощ на острівці, тож місцеві жителі часто називають місто польською Венецією. Сучасний рівень розвитку Бидгоща змушує засумніватися, що колись це було невелике рибальське селище. Бидгощ сьогодні - місто студентів і новаторства в мистецтві: університет імені Казимира Великого, консерваторія, медична колегія, технологічний університет, кращий у Польщі сучасний театр, регулярні джазові фестивалі під відкритим небом.


Пересадка у Вроцлаві : подорож від 24 €

Маршрути через Вроцлав

Вроцлав - друге місто, де можна зробити пересадку для продовження польської поїздки. Після знайомства з місцевими гномами, можна поїхати в Єленя-Гуру, Легницю або Катовіце.

Що подивитися?

Місто з оленем на гербі - Єленя Гура, що в перекладі означає “Оленяча гора”. За легендою, князь Болеслав Кривоустий полював на оленя і заблукав. Намагаючись знайти дорогу, він звернув увагу на красиву місцевість, де наказав закласти місто.

Сьогодні в Єлені Гурі виробляють оптичне і художнє скло, розвинені машинобудування і фармацевтична промисловість, але основну популярність місту принесли Теплиці - курортна зона з бальнеологічним курортом. На місцевих термальних джерелах вже багато століть лікують захворювання опорно-рухового апарату, очей, сечовивідної системи.

Середньовічне польське місто Легниця запам’ятається двома ратушами - в старій розмістилися костюмерні та адміністрація міського театру, а в новій знаходиться міська рада. Не залишаться без уваги вісім вузьких триповерхових будиночків - оселедцеві ряди, де сьогодні замість оселедця торгують сувенірами, а місцевий музей міді не тільки здивує 30 тисячами мідних експонатів, а й докладніше розповість про історію Легниці.

Незважаючи на промислово-індустріальну душу Катовіце, в цьому місті достатньо місць, вартих уваги. Наприклад, неоренесансний Palac Goldsteinow, неоготичні Kosciol Mariacki і Kosciol Swietych Apostolow Piotra i Pawla, еклектичний готель “Монополь”. Тут є ціла вулиця барів і немає натовпів туристів - ідеально для спокійного відпочинку.


Пересадка в Любліні: поїздка за 16 €

Маршрути через Люблин

Люблін - третє місто для пересадки і продовження польської подорожі. Якщо дозволяє час - радимо пройтися старовинними вуличками, якщо часу немає - їдемо в Сандомир, Мелець або Тарнобжег.

Сандомир ще називають малим Римом - він також розташований на семи пагорбах - це столиця Римської католицької єпархії. Тож не дивно, що найбільше пам’ятників в місті релігійні. Також поляки пишаються Сандомирською міською ратушею - будівля в стилі ренесанс вважається однією з найкрасивіших у країні.

У південно-західній частині Сандомиру знаходиться яр королеви Ядвіги - легендарне місце, частина паломницько-туристичного маршруту, протяжністю близько 500 метрів і максимальною глибиною 10 метрів.

Пам’ятники літакам у Мельці, яких налічується 11, говорять про авіаційне минуле міста - у повоєнний час тут функціонував завод PZL WP-2. Випускалися фюзеляжі для літаків He-219 і літаки He-111.

Тарнобжег у світі відомий як провінція з видобутку сірки - навіть зараз, коли виробництво вже закрито. З архітектурних пам’яток варто подивитися Палац Тарнавських, Домініканський монастир, міський історичний музей.

Приємних подорожей!

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники