Мої квитки
Служба підтримки
Питання і відповіді
Договір оферти
Блог
Про нас
Контакти
Перевізникам
Агентам

Безпека понад усе: поради для мандрівників

Безпека в автобусі

BUSFOR.UA – онлайн-сервіс, який поєднує пасажирів та перевізників в Україні, це онлайн-автовокзал на вашому комп’ютері чи в телефоні.

Ми не раз писали про те, як зробити подорожі по Україні та до Європи комфортнішими. Сьогодні ми нагадаємо про безпеку автобусних поїздок та правилах поведінки, які допоможуть доїхати неушкодженими та в гарному настрої.

Намагайтесь не користуватися нелегальними перевезеннями

Приватні перевізники

Не довіряйте свою подорож приватним перевізникам із сумнівною репутацією та не сідайте у транспорт до невідомих людей. До речі, на Басфор усі перевізники мають ліцензії та працюють легально.

Купуючи квиток на BUSFOR.UA, ви заключаєте договір з перевізником, який бере зобов’язання на себе. Більше того, під час покупки квитка ви можете застрахуватися від відміни рейсу чи запізнення на автобус та отримати компенсацію, якщо поїздка не відбудеться.

Будьте уважні: працівники Busfor ніколи не телефонують пасажирам з проханням оплатити поїздку заздалегідь, внести передоплату чи купити додаткову знижку. Квиток ви оформлюєте самостійно на сайті чи в мобільному додатку та вже з ним приходите на посадку.

Тримайте квиток при собі

Квиток

Квиток – це документ, що підтверджує ваше право на поїздку. на Басфор ви можете оплатити квиток карткою будь-якого банку (після чого отримаєте електронний квиток, який достатньо роздрукувати на принтері) або готівкою (ви отримаєте свій квиток уже в роздрукованому вигляді).

Деякі квитки можна не роздруковувати і показати під час посадки з телефона. Звертайте увагу на спеціальну позначку “Можна не роздруковувати” під час вибору рейсу на сайті або в додатку.

Познайомтесь із сусідами

Сусіди

Сусіди по кріслу попередять, якщо ви раптом затримаєтесь у вбиральні або не встигнете повернутися після зупинки. Та й час летить швидше за щирою бесідою. Підготуйтесь заздалегідь та станьте ідеальным попутником.

Обирайте безпечні місця

Місця

Вважається, що найбезпечніші місця – в середині автобуса. Звертайте увагу на тип розсадки під час покупки квитка. Багато перевізників на Басфор пропонують вільну розсадку, тобто потрібно приходити заздалегідь та займати місце. Але в нас є й рейси з фіксованою розсадкою – ви займаєте місце, яке обрали під час покупки квитка на BUSFOR.UA.

Обирайте автобуси з пасками безпеки

Паски безпеки

Звертайте увагу на наявність ременів безпеки в автобусі, завдяки яким автобус може їхати зі швидкістю 100 км/год (за нормами Євросоюзу) та швидко доставить вас до столиці Польщі. Також попередньо ознайомтесь із рейтингом перевізників за вашим напрямком.

Ніколи не пригощайтесь їжею та водою від незнайомців

Не пригощайтесь

Ніколи не пригощайтесь їжею та водою від незнайомців. У напій, який вам пропонують, може бути підсипано клофелін. Намагайтесь не купувати готову їжу на зупинках – ніхто не може гарантувати її якість та свіжість. Краще купіть упаковку горішків чи печива.

Документи та гроші завжди тримайте при собі

Документи

Документи та гроші завжди тримайте при собі в ручній поклажі. Ідеальний варіант – завести невелику торбинку для подорожей, яку ви зможете завжди тримати при собі. Якщо ви купили квиток на басфор і загубили його – не біда. Квиток зберігається у вашому особистому кабінеті, звідки ви можете завантажити його в будь-який момент, щоб знову роздрукувати.

Не грайте з пасажирами в азартні ігри

Азарт

Не погоджуйтесь на азартні ігри з незнайомцями, як би наполегливо вони не пропонували. Краще оберіть одну з безпечних ігор у дорогу.

Не сперечайтесь про політику та релігію

Не сперечайтесь

Не провокуйте потенційних неадекватів. Не говоріть на політичні теми, не висловлюйте категоричних точок зору на спірні та релігійні теми. Постарайтесь абстрагуватисб та відволіктись, наприклад – напишіть нам про поїздку та отримайте 300 грн на наступний квиток.

Ми пропонуємо безкоштовні поради про вигідні подорожі по Україні і за кордон. Хочете їх отримувати?

Підпишіться на розсилку, щоб першим отримувати цікаві пропозиції, новини та знижки від BUSFOR

    
183193
підписники